Det var ikke helt det

Overskriften på dette indlæg burde have været “Det var så det”, men sådan skulle det vise sig ikke at være. Nyhedsblog.com eksisterer lidt endnu, men om ikke så længe sker der en ændring, som jeg siden skal tydeliggøre, hvis enkelte læsere stadig skulle følge med.

Der er snart gået 5 år siden jeg gik i stå midt i mit projekt “et indlæg om ugen”. Jeg er ikke, som det ses, død endnu, ej heller er jeg blevet syg i noget væsentligt omfang, men jeg har rundet de 80 år, så jeg er for længst holdt op med at være voksen (det gør man vel når man kategoriseres som ældre), ældre er jeg heller ikke længere (måske kun i kategorien “vores ældre”, hvad det så end er for nogle). Så mon ikke en ganske passende betegnelse er gammel, gamling eller olding. Måske nok en relativt frisk olding.

Jeg har muligvis lidt mere at bidrage med, om ikke andet har jeg til stadighed reageret på sproglige forhold og noteret ret meget – det er dog imponerende så mærkværdigt professionelle sprogbrugere gebærder sig. Notaterne skulle gerne blive til nogle indlæg om “Amatørens sproglige iagttagelser”.

Der er gået meget tid med slægtsforskning og beslægtede emner, hvilket også fører nogle indlæg med sig.

Men først og fremmest gør jeg ugeprojektet færdigt. Det skal nok ske, idet alle manglende ugeindlæg er parat til udgivelse. Det har ladet sig gøre at skrive dem ved hjælp af billeder og notater om gøremål, men en del af ugerne er nok noget tyndt beskrevet. Enkelte kan være mere interessante.

Når dette er færdigt, flyttes alle indlæg fra denne blog til jørgencarlsen.dk – forenkling skal der til, og det er også nødvendigt, da det ikke længere, uden endnu mere besvær end der har været i årevis, kan lade sig gøre at betale for hjemmesiden i USA, hvor den har været hostet i lange tider.

Når dette er sket er alle (eller de fleste) blogindlæg gennem tiden samlet på den side. Det er blevet til ganske mange. Der er så behov for en vis oprydning i indlæg og kategorier.

I de sidste 5 år har jeg læst lidt med her og der på nogle blogge, men mange kommentarer er det ikke blevet til. Måske kommer der lidt flere i fremtiden.

Billedet øverst har ikke så meget at gøre med dette indlæg. Det er fra februar 2024 og viser Ølsemagle Revle efter et par skadevoldende østenstorme. Oversigtsforholdene er – desværre – blevet noget bedre end de var.

12 Svar til Det var ikke helt det

  1. Ellen april 22, 2024 at 15:30 #

    Hvor ER jeg glad for at høre, at du er i live og har det godt, Jørgen ?
    Jeg tænker indimellem på dig og har selvfølgelig spekuleret på, om du har været syg, men det er dejligt at høre, at du ‘bare’ er blevet ældre.
    Det bliver vi jo alle sammen, og ingenting bliver nemmere – ikke af sig selv, i hvert fald.
    Jeg glæder mig til at følge dig igen – velkommen tilbage!

    PS: De sproglige og grammatiske kundskaber er ganske rigtigt ikke blevet bedre på de fem år, hverken for de såkaldt professionelle sprogbrugere eller alle de andre ..

    • Jørgen april 23, 2024 at 06:47 #

      Mange tak for de rare ord – jeg håber at kunne bidrage med et eller andet, der kan leve op til forventningerne.

  2. Ellen april 22, 2024 at 15:31 #

    Det spørgsmålstegn i første linje var en smiley, da jeg skrev kommentaren!

    • Jørgen april 23, 2024 at 06:48 #

      Det er ikke altid teknikken vil som den burde.

  3. Lene april 28, 2024 at 21:10 #

    Som Ellen blev jeg også glad for at læse, at du havde det godt. Fik blot ikke kommenteret i første omgang.
    Jeg holder meget af at følge jer, der er ældre end mig. Det giver mig et håb og en ide hvordan livet kan forme sig for mig.

    • Jørgen april 29, 2024 at 07:16 #

      Tak for dine bemærkninger. Det er rart at høre de gamle er værdsat.

  4. Stegemüller april 30, 2024 at 10:35 #

    Jamen kære Jørgen

    Af og til har jeg tænkt, om du slet ikke var mere. Derfor er jeg – som de andre – “morderligt” glad for at læse denne post fra din hånd.

    Jeg ser frem til jævnlige opdateringer fra dig. Flere af mine læsere har også spurgt “hvad er der blevet af ham psykologen?”. Ergo: du er savnet og din genopstandelse imødeset. At man bliver 80 år er da ingen undskyldning for ikke at skrive mere. Find på en bedre.

    Når du har flyttet alt til jørgencarlsen.dk (bliver det ikke til “joergencarlsen.dk?), er du så ikke sød at give mig et praj i en e-mail, for ellers ender jeg med forbistret mange døde links til dig? (og så må jeg lave noget “søg-og-erstat” i databasen).

    • Jørgen april 30, 2024 at 19:24 #

      Det havde selvfølgelig vært smart om jeg fra begyndelsen havde valgt et dk-domæne som jeg havde holdt fast i, men sådan har det ikke været. Jeg har overvejet om jeg skal beholde det hidtidige navn og viderestille det, men det ender nok med at jeg dropper det for forenklingens skyld. Jeg skal beklage at det påfører gener med links der ikke virker.
      I Danmark kan man få domæner med bogstaverne æøå, men de bliver straks ændret til det der er det faktiske domæne. Mit hedder noget med xn-jrgenc.., hvilket jo ikke er kønt, men det skriver jeg aldrig, så skal du søge og erstatte må https://jørgencarlsen.dk være det korrekte.
      Skal nok give et praj når jeg stopper det gamle

      • Stegemüller maj 1, 2024 at 18:58 #

        Næh, det kender jeg. Man kan jo heller ikke skrive “Stegemüller”. Sådan er det at være dansker.

        Jeg ser frem til dig praj. Send det gerne pr. almindelig e-mail.

    • Jørgen april 30, 2024 at 19:38 #

      Jeg glemte helt at skrive tak for de venlige ord, hvilket så sker nu.

  5. Stegemüller april 30, 2024 at 10:56 #

    Jeg har lige fundet en plausibel undskyldning til dig: slægtsforskning.

    • Jørgen april 30, 2024 at 19:29 #

      Om slægtsforskning er en undskyldning for ikke at have skrevet på bloggen gennem længere tid, skal jeg ikke forholde mig til, men det er rigtigt, at jeg har brugt meget tid på slægtsforskning, som er vældig spændende at give sig i kast med.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Drives af WordPress. Designet af Woo Themes