Fisk er sundt – eller …

Ved et tilfælde kom jeg ind midt i et program, Er fisk sundt?, på DR2. Jeg har set resten via linket.

I årevis har det været formuleret, at det er sundt at spise fisk, og det har haft betydning for mængden af fisk, der spises. Men hvordan fanger man så mange fisk? Det gør man ikke. Man opdrætter dem.

Når man har set udsendelsen, bør man have spist sin sidste burfisk.

Udsendelsen kan ses her til 6. august.

10 Svar til Fisk er sundt – eller …

 1. Madame juli 29, 2014 at 17:41 #

  Uha, det lyder bestemt ikke rart! Minder mig om fasaner, der opdrættes for at blive sat ud til jægerne.

  • Jørgen juli 29, 2014 at 18:11 #

   Det var 100-fold værre.

 2. Ellen juli 29, 2014 at 17:51 #

  Øv, siger jeg – uden at have set udsendelsen, så jeg kan ikke kommentere særlig relevant. Jeg elsker fisk, og opdrættede fisk er nok et must, men det er der selvfølgelig forskel på, lige som der er forskel på opdræt af svin og kvæg, og der vil desværre altid være eksempler på noget, der ikke er særlig dyrevenligt.

  • Jørgen juli 29, 2014 at 18:12 #

   Jeg har det også fint med fisk, men det må være slut med norsk burlaks. I den grad.

 3. Donald juli 30, 2014 at 00:55 #

  Jeg har tidligere set den problematik fremstillet, og jeg synes det sørgelige er, at man faktisk fanger nok fisk ved almindelig trawl-arbejde, men de bliver ødelagt eller smidt ud fordi de er for små. Det meste af den “rigtige” fisk bliver brugt til fiskemel og dermed til foder, hvis jeg har forstået rigtigt.

  Man kan få rigtige fisk i Gilleleje og i Hundested.

  Jeg er ikke stor fiskespiser, men jeg kan godt lide en fiskefilet en gang imellem.

  • Jørgen juli 30, 2014 at 11:17 #

   Det var en rigeligt barsk udsendelse. Med information om ophobning af giftstoffer i fedtvæv og tilbageholdelse af oplysning om tilsætning af ubehagelige kemikalier til fiskefoder m.v.

 4. Inge juli 30, 2014 at 09:00 #

  Jeg har ikke set udsendelsen, men tænker at der både findes burhøns, burfisk, tremmekalve osv Men der findes også høns, fisk og kalve der har levet et bedre og sundere liv, det gælder nok om at være opmærksom når man køber ind.

 5. Jørgen juli 30, 2014 at 11:18 #

  Jeg tror du har ret – men også at det var en rigeligt faretruende problematik der blev vist i udsendelsen. For mange fisk er ikke sunde og det er nok en god ide at være opmærksom på det.

 6. hans august 4, 2014 at 22:02 #

  Spiser ikke fisk, har ikke gjort det siden jeg som 2 årig var ved at blive kvalt i et fiskeben. Kan godt være det er noget pjat, men kan simpelt hen ikke fordrage alt hvad der lever i havet 🙂

  • Jørgen august 6, 2014 at 10:36 #

   Det forestår jeg egentlig godt, kroppen har givet sin egen hukommelse om den situationen, så det er ikke noget pjat.

Drives af WordPress. Designet af Woo Themes