Opsamling 1

Har gået og tænkt på at lave et ugeopsamlingsindlæg eller et månedopsamlingsindlæg, men da der jo ingen grund er til at plage sig selv med terminer og lignende deadlines (det hedder vel ikke dødslinjer, men tidsfrister eller skæringspunkter på dansk – eller hvad?), er jeg nået til at kalde herhenhørende indlæg Opsamling 1, 2, 3 osv. De fremstilles i Windows Live Writer (WLW) og kan så umiddelbart udgives, når der er indhold nok.

Her følger Opsamling 1.

Gadstrupløbet 2012

Dette traditionelle gadeløb har nu fundet sted 3 år i træk. Jeg tog en del billeder og her ses et par indtryk fra Gadstrupløbet 2012.

Tutankhamonudstilling i Malmø

Hvis du er interesseret i udstillingen har jeg her et link til tutankhamon.dk på dansk.

Lægger erhvervslivet vægt på kvalitet – og hvorfor ikke?

Dette underlige spørgsmål er inspireret af et foredrag jeg hørte for mange år siden: Må børn det samme som voksne – og hvorfor ikke?

Det er også inspireret af en påpegning af overmåde svage sproglige evner, jvf. Ellens blog. Når du har læst hendes bemærkninger om kaffe, vil du utvivlsomt forstå mit spørgsmål. Og man må sandelig håbe kaffen ikke er på sprogniveauet.

Fejl er ok, men alt for mange er det ikke.

Man skal naturligvis ikke generalisere, idet “en svale gør ingen sommer”. De ses nu lidt ofte, de enlige svaler.

Våd post

Lige nu regner det. Det gjorde det også forleden. Det var heldagsregn. Ergo måtte posten levere post i regnvejr. Posten blev utvivlsomt våd på sin knallert, men det blev posten også. Og det i den grad. Gennemblødt var en avis. Og resten, herunder breve, var også vådt.

Jeg antager posten har til opgave at dække posten til, når det regner, men den form for servicetænkning må have været lidt fjernt fra bevidstheden forleden. Heldigvis regner det ikke hver dag.

Jvf. i øvrigt ovenstående bemærkninger om kvalitet.

Statsministerens åbningstale

Første tirsdag i oktober åbner Folketinget. Statsministeren holder sin tale om nationens tilstand m.v. Jeg fik mig en morfar undervejs, men kunne også konstatere at såvel folketingsmedlemmer og tilhørere – dog ikke de kongelige – ikke fik sig en morfar. De arbejdede med deres mobiltelefoner – så de kunne se hvad statsministeren sagde.

Hvad mon er bedst? Jeg tror en morfar.

Et billede

skal der til – jeg mangler flere indlæg fra Østrig og Berlin i år. Og måske nogle fra da jeg var i Normandiet i 2003. På en amerikansk kirkegård var det muligt at gå ind mellem gravstenene. Mit blik faldt straks på Edward B. Jones, der blev dræbt den 14. juli 1943.

Jeg blev født den dag.

P9170044

2 Svar til Opsamling 1

 1. Ellen oktober 4, 2012 at 13:58 #

  Måske er ‘dødlinje’ trods alt bedre end ‘dødslinje’, men jeg jeg foretrækker det engelske ord for det 😉 ‘Tidsfrist’ er i min terminologi mere et udtryk for en periode end for en sidste frist-dato: man har en tidsfrist på to måneder til dette eller hint.

  Jeg noterer mig, at du var på den samme kirkegård i Normandiet i 2003, hvor jeg ogå var der – gad vide, om vi kunne have hilst på hinanden? Jeg var der i starten af juli 🙂

  Glæder mig til indlægget om kvalitet – eller mangel på samme.

  • Jørgen oktober 9, 2012 at 07:58 #

   Jeg synes nu også det engelske ord er bedst.
   Vi var i Normandiet medio september 2003, så det var ikke muligt at hilse på dengang.
   Egentlig var tanken ikke at skrive et indlæg om kvalitet og mangel på samme, men jeg har tidligere skrevet lidt om image med henvisning til forrevne flag. Signalet er ikke det bedste at sende og jeg forstår egentlig ikke hvorfor virksomheder gør det – som jeg ikke forstår at der ikke udvises selvkritik i dit eksempel med kaffeautomaten. Jeg vil ikke love et indlæg, men tanken er nu fastholdt.

Drives af WordPress. Designet af Woo Themes