Backup af selvejet WordPress-blog med BackupCreator

Hvornår har du sidst taget en backup af din selvejede eller selvhostede WP-blog?

Hvis du ikke er optaget af dette spørgsmål, er det ikke til at vide, hvornår du får et problem. Det er afgjort ubehageligt at miste det arbejde man har langt timer i.

Jeg husker selv, at jeg engang lavede et eller andet jeg ikke aner hvad var – og den triste besked, at der ikke var adgang til databasen, var det eneste der fremkom, når jeg ville besøge hjemmesiden. Heldigvis var der en bacup, der umiddelbart kunne installeres, men det var ikke min egen.

Faktisk er det sket mere end en gang.

Har du tænkt på hvad der sker hvis din blog hackes? Så vidt jeg kan se er det ikke et ualmindeligt fænomen nu om stunder. De uhæderlige er rundt om på nettet – og måske er det din wp-blog, der bliver det næste offer.

Der skrives en del om emnet, og WP har en del råd, som kan ses her. Et af dem er at slette det hele. Så er man dejligt fri for fremmed kode, men … det kræver man har en backup, så man kan komme videre, og er den uden den forkerte kode, er det ikke så vanskeligt at klare den opgave. Har man ikke en backup, er det måske nogle af de andre punkter, der skal i anvendelse.

Her følger et par eksempler på folk, der har haft problemet inde på livet. Går jeg ud fra.

Paston beskriver så glimrende hvad der sker foregår, hvis man ikke tager backup. I efterfølgende indlæg beskrivs, hvorledes han gør brug af et system, der kaldes Pipeline.

Stegemüller beskriver hvorledes hun har være “hed om ørerne et par timer”, og straks efter heden gik hun i gang med at finde sig et backup-system.

Her er yderligere et eksempel på at det er en god ide at sørge for backup. Bonnie fortæller om WPTwin, som måske kan have interesse.

Hvis man læser historierne, er det tydeligt, at man skal foretage backup før man foretager ændringer. Bonnie oplevede at der skete underlige ting ved en opdatering af WP. Det samme har jeg gjort. Ved opdatering af en side til WP 3.5 fik jeg den nedslående meddelse at der var en fejl i linie 4378 (eller deromkring). Det blev nu klaret ved at slå en enkelt plugin til ad gangen, idet det åbenbart ikke virkede at slå dem alle til på samme tid – efter opdateringen. Men havde det ikke været det, ville det nu have været meget rart at have taget en backup. Ikke sandt?

Jeg bruger BackupCreator, som er udviklet af Robert Plank. Den plugin laver en backupfil, der kan downloades samt en fil af selve den anvendte pluin, der også kan downloades. Skal man genskabe bloggen, installeres først WP, derpå BackupCreator og endelig den førstnævnte backup.

Ganske på samme måde kan du let lave mange nye blogge hvis det er det du vil og du har en model du vil gøre det ud fra – du slipper for at bengynde forfra hver gang, og det er ikke så dårligt endda.

Nysgerrig? Klik herunder og se om det er noget for dig. Det er et affiliate-link indebærende at der kommer lidt kroner i kassen når nogen køber her.

,

8 Svar til Backup af selvejet WordPress-blog med BackupCreator

 1. Stegemüller januar 16, 2013 at 19:33 #

  Tak for en god og meget relevant artikel.

  Svaret er, at jeg har taget backup i dag, og at jeg prøver at finde ind i en rytme, hvor jeg gør det jævnligt. Jeg har hentet mine nye WordPress-filer hjem til min egen computer med mit FTP-program (File Zilla) og dernæst har jeg taget backup af databasen med SQLDumper, som er et meget brugervenligt program. Det var let at installere, dog havde jeg problemer med at skabe .htaccess filen, så der måtte jeg have en ven til at hjælpe mig med.

  Jeg er meget opmærksom på, hvad der kan ske med min blog, og jeg er meget bekymret for at blive hacket. Jeg har læst mig til, at WordPress-blogs er lette at lægge ned, men jeg ved ikke om det er sandt. Jeg går med livrem og seler fsva min blog, for det er syv års skriverier, der kan mistes så let som ingenting. En af grundene til at jeg er så opmærksom er, at jeg ikke er sikker på, at jeg selv kan genskabe siden, hvis jeg bliver hacket, men bare jeg har filerne og databasen, kan jeg da i hvert fald købe mig til hjælpen.

  • Jørgen januar 17, 2013 at 09:16 #

   Velbekomme. Jeg tror det er vigtigt at finde en rytme. Det kniber noget for mig – måske er det fordi jeg ofte skrive via Windows Live Write – jeg skal huske jeg skal ind i administrationsdelen for at lave en kopi.
   Jeg har ingen viden om, hvorvidt WP er let at hacke, men jeg er ikke i tvivl om, at det er vigtigt man gør noget.

 2. Ellen januar 16, 2013 at 21:29 #

  Jeg foretager jævnligt en backup efter forskriften, men jeg er lidt bekymret over hvor lidt den rent faktisk fylder … kan den smule virkelig rumme alle mine indlæg? Backer den kun tekst op? Jeg tror jeg vil studere dine links og se, om der ikke skulle være noget, der ser mere troværdigt ud end det, jeg hidtil har gjort.

  • Jørgen januar 17, 2013 at 09:18 #

   Hanne reagerer på din kommentar herunder. Du har jo din blog som subdomæne hos WP, og hvad det betyder ved jeg ikke. Jeg tror imidlertid det er vigtigt at have en fornemmelse af dette problemfelt.

 3. Stegemüller januar 17, 2013 at 07:59 #

  @ Ellen

  Hvis du laver backup af din database er det ren tekst, der tages backup af. Du kan sikre dig al resten herunder alle dine mange billeder ved at hente indholdet af din side hjem til din egen computer.

 4. Hege februar 7, 2013 at 22:21 #

  Nå tror jeg ikke at jeg får sove i natt.

  Jeg har voldsomt mange tekster på min wp-blogg. De fleste er det ikke noe særskilt ved, men noen ville jeg bli fortvilet om jeg mistet. Jeg har ingen back up. I morgen den dag skal jeg vise denne posten til min mann, han som kan noe om sånt, og så håper jeg vi finner ut av det.

  Jeg vet fortsatt ikke om jeg får sove. Tenk om alt blir borte.

  • Jørgen februar 7, 2013 at 23:06 #

   Velkommen til. Jeg forstår du har fået et og andet at tænke over, og håber du finder en løsning. Sov godt alligevel. Nu vil jeg sove – og glæder mig til at se på din blog i morgen.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Backup af selvhostet WP blog med BackupCreator | Jørgens Weblog - januar 17, 2013

  […] Se nærmere i artiklen Backup af selvhostet WP-blog med BackupCrator. […]

Drives af WordPress. Designet af Woo Themes