Eitelsbacher Karthäuserhofberg

ABC Scandinavia er nu nået til E i 3. omgang.

Valget er faldet på Eitelsbach, dvs. ikke så meget denne lille by ved Trier i Mosel-Saar-Ruwer vinområdet, som på vingården Karthäuserhof.

Her laves Riesling så det vil noget.

Vinene herfra er udstyrsmæssigt interessante derved at etiketten udelukkende er en halssløjfe. Det er den eneste producent, mig bekendt, i Tyskland, der gør sådan. Der skal tre billeder til at vise en etiket.

Karthäuserhofberg

Her er etiketten set forfra.

Karthäuserhofberg

Det ses at vinen er en 1969er Eitelsbacher Karthäuserhofberger Riesling Auslese fra Kronenberg-marken.

Karthäuserhofberg

Vin er importeret af Det Tyske Vinhus i Roskilde (46373745). Om Allan Hansen har nogle flasker af denne prægtige vin endnu vides ikke, men han havde det i mange år.

For at vise en flaske i hel størrelse har jeg fundet et billede fra 2005 – her ses at vinen er løbet ud fordi proppen blev suget ind i flasken. Igennem længere tid var lidt vin løbet ud og havde givet anledning til den tydelige mugklump. Det var en Riesling Auslese 1975 – oh, det var en skam.

P3250042

Her er linket til andres E.

4 Svar til Eitelsbacher Karthäuserhofberg

 1. Rasmine januar 13, 2012 at 16:49 #

  Riesling er en af de få vintyper, jeg kan virkelig kan lide og ved en smule om, men en Auslese har jeg aldrig smagt. Tak for tippet!

  • Jørgen januar 13, 2012 at 17:20 #

   Glæd dig til du falder over en Riesling Auslese!

 2. Donald januar 14, 2012 at 01:22 #

  Det er en flot etiket! Og det er jo også en dejlig vin – hvis man ikke gemmer den for længe 🙂 Den der gemmer til natten, gemmer til katten. På den anden side kan den slags bon-mots hurtigt føre til en slags overforbrug.

  Jeg håber du finder en anden Riesling med lige så flot etiket – men i bedre tilstand.

  • Jørgen januar 14, 2012 at 08:56 #

   Uha, jo, det er ikke godt når vinen løber ud – men det kan jo ske, ligesom det kan ske at en vin “har prop” og bliver udrikkelig. Det klares uden prop og med skruelåg.

Drives af WordPress. Designet af Woo Themes