Lærk og viol

I går var det det herligste forårsvejr. Jeg begyndte at klippe en lærkehæk ned i hovedhøjde, så jeg kan nå den. Frisk lærketræ er let at klippe, men udgåede grene er meget hårde og er de lidt tykke må de saves.

Her er en sådan saveflade af tørt lærketræ.

Lærk

Forresten var martsviolerne i blomst, i midten af marts altså.

Martsviol

Den blev ikke helt skarp, men pyt.

4 Svar til Lærk og viol

 1. Ellen marts 15, 2012 at 15:04 #

  … men det er supergodt i en brændeovn, sådan noget lærketræ. Brændværdien er høj, og så dufter det dejligt.

  • Jørgen marts 15, 2012 at 16:14 #

   Har kun en pejs, som ikke bruges!

 2. Donald marts 15, 2012 at 16:02 #

  Den stub er smuk – det har altid fascineret mig, at der vokser byggematerialer i haverne. Første gang jeg fik mulighed for det prøvede jeg at lave en bordskåner ved at save en skive gran-stamme helt rent – og tynd – og den var så pæn at jeg ikke troede mine egne øjne. Jeg får lyst til at prøve igen!

  De holder utroligt længe.

  • Jørgen marts 15, 2012 at 16:19 #

   Stubben er en lille gren på 3 cm – den blev bare lidt stor på billedet. Så det vil blive en meget lille bordskåner.

Drives af WordPress. Designet af Woo Themes