Mosel Riesling Auslese

Om lørdagen kan man i Berlingske læse resultaterne af den ugentlige vintest, som Søren Frank og Rolf Madsen står for. 16 vine vurderes, 4 i hver af 4 prisgrupper.

Jeg vil ikke påstå, at jeg altid læser alle anmeldelserne, men jeg ser efter hvad der især fremhæves.

Den 19. april 2014 var overskriften “Fremragende Auslese fra Mosel”. Det måtte jeg, som fan af tysk vin, naturligvis læse om.

Rolf Madsen bemærker, at sådanne gode tyske vine er sjældne gæster i vintesten og mener at forklaringen er den, at supermarkederne ikke har den fornødne tro på, at produkterne kan sælges til danskerne. (Det betyder, at man må se sig om i Tyskland eller hos danske vinhandlere med interesse for tysk vin, hvis man vil lære landets gode røde og hvide vine at kende).

Vinen det drejer sig om er en Noble House Riesling Auslese 2011. Den er uden markangivelse, men det gør ikke noget. Weingut Dr. Pauly-Bergweiler er producenten. Du kan orientere dig om vingården på hjemmesiden.

Madsen er begejstret for vinen, der er alle pengene værd. Duften er vinunderlig, skriver han, ligesom smagen er ren og den afsluttes med et frisk syrebid. Vinen er sødlig.

Hvad skal man så med sådan en vin? Man kan læse bagetiketten og se hvad der anbefales. Man kan måske også med fordel lade være og følge Madsens råd om prøve den – bare for sjov, som han skriver – til “let salte, ikke for kraftige og fede skimmeloste”. Eller bare for sig selv, kunne det tilføjes.

Han giver ikke kun vinen 6 stjerner (af 6 mulige), men de er funklende.

Jeg måtte naturligvis i Føtex og købe to flasker Mosel Riesling Auslese til 119 kr. for begge, men jeg har ikke smagt vinen endnu.

Mosel Riesling Auslese

Etiketten ser således ud.

Mosel Riesling Auslese

Bagetiketten med de nødvendige formalia ser ud som herover.

Var det noget at prøve?

, , ,

8 Svar til Mosel Riesling Auslese

 1. Inge maj 7, 2014 at 11:45 #

  Viden om hvidvine er ikke en af mine spids kompetencer og det er ikke ofte jeg drikker hvidvin, må indrømme det mest er om sommeren når det er varmt.

  Spændende om du mener den er de 6 stjerner værd når du har smagt den

  • Jørgen maj 7, 2014 at 11:49 #

   Man skal kun drikke hvidvin hvis man har lyst. Ja, det bliver da egentlig meget sjovt at se om jeg synes om vinen, når jeg har smagt den.

 2. Rasmine maj 7, 2014 at 11:48 #

  Hvor spændende! Jeg er ikke den store ynder af vin i det hele taget – vil som regel hellere have vand eller saft af en eller anden art – men jeg gider ikke altid sige fra. På den måde har jeg opdaget, at jeg som regel godt kan lide Riesling, så jeg må da have fat i den der!

  • Jørgen maj 7, 2014 at 11:55 #

   God fornøjelse.

 3. Ellen maj 7, 2014 at 12:27 #

  Ja, det kunne godt være noget at prøve.
  Man siger altid “ost og rødvin” i samme åndedrag, men engang til en vinsmagning lærte jeg, at hvidvine mange gange er langt bedre end rødvine sammen med ost. Det var virkelig en aha-oplevelse og en af grundene til, at jeg begyndte at interessere mig bare en smule for hvidvine.

  • Jørgen maj 7, 2014 at 19:30 #

   Netop. Jeg har også i mange år ment det burde hedde “ost og hvidvin”, idet hvidvin er meget mere varieret end rødvin, og det er oste vel også. Det er vel også en fordel at øge sine valgmuligheder ved sådanne aha-oplevelser.

 4. Madame maj 7, 2014 at 12:38 #

  En fin anbefaling – spændende! Som Inge er viden om hvidvine heller ikke en af mine spidskompetencer, men vi har gode erfaringer med Langhe Chardonnay fra Italien, som vinavisen har givet 6 stjerner.

  • Jørgen maj 7, 2014 at 19:28 #

   At forholde sig til vin handler om at finde ud af om man kan lide eller ikke lide en vin til det man nu drikker den til. Og i øvrigt opfatte vin som variation – med uendeligt mange muligheder.

Drives af WordPress. Designet af Woo Themes