Oldtidsstier

Når jeg færdes i Hareskoven, især for at lufte den på de kanter boende familiehund, bemærker jeg et lille grønt skilt på en bro. Historiens vingesus mærkes, idet her synes at have færdedes mennesker i umindelige tider.

Hareskoven

Skiltet ses herover – og i nærbillede herunder – og det kan ses, at det er Nr. 26. Der henvises til et telefonnummer, hvor man sikkert kan få mere at vide om netop dette sted, men der er også en henvisning til en hjemmeside, oldtidsstier.dk. Her kan man læse om ture langs vandskelsvejen.

Hjemmesiden drives af Fonden for oldtidsstier i Nordsjælland.

Oldtidsstier

Hvis du vil vide hvor Nr. 26 er, kan du finde stedet på kortet her.

Familiehunden er vældig glad for at gå tur, men lige før jul kom han i nærkontakt med det elektriske hegn der ses på det øverste billede. Det må ikke være let for en hund at begribe hvad der sker, når man får sådan en over snuden. Han ville helst gå mellem benene på mig den dag det skete, men juleaften var han ikke til at få forbi stedet. Han lagde sig ned på siden – og ville hurtigst muligt hjem igen. Nu må vi se hvornår han glemmer det. Om nogensinde.

 

,

14 Svar til Oldtidsstier

 1. Ellen december 28, 2016 at 17:21 #

  Det er meget, at hunden ved lige præcis, hvor den fik sit rap over snuden.
  De gamle veje er spændende – vi har jo også en oldtidsvej nede ved os, men den har jeg kun set oversvømmet …

  • Jørgen december 29, 2016 at 15:11 #

   Den må have en indbygget genkendelsesevne, og det er set før. Det er spændende med disse gamle stier og veje, som har været benyttet, ikke kun af dyr, men også af mennesker.

 2. Stegemüller december 28, 2016 at 18:50 #

  Åh stakkels vuffer. Det har nok gjort av, siden han ikke vil gå nær det sted igen.

  Sikke et velfærdssamfund vi har/er, hvor man kan finde nummererede stier blot til glæde og uddybende informationer både på telefon og internet.

  • Jørgen december 29, 2016 at 15:13 #

   Det var givet vis et mærkbart stød den stakkels hund fik som straf for nysgerrighed.
   Jeg mener at have forstået at det er en privat organisation, der står for informationer m.v.

 3. Eric december 29, 2016 at 09:52 #

  Det er et flot initiativ sådan at skilte og dele sin specialviden, det giver spadsereturen perspektiv. I oldtiden klarede de sig uden elektriske hegn. Gad vide, om hegnet er resultatet af en hændelse.

  • Jørgen december 29, 2016 at 15:17 #

   Det er et glimrende initiativ. Hegnet bruges til at holde naturplejende kvæg inde i folden.

 4. Farmer december 29, 2016 at 17:22 #

  Det med strøm glemmes ikke så let. Der er eksempler på jagthunde, som året efter et stød fra et hegn, som ikke var blevet slukket før jagten, huskede stedet og nægtede at gå med på jagt.

  Den lille lavning langs bækken er tydeligvis afgræsset, så det er nødvendigt med strømmen for at holde kreaturerne inde.

  Men det undrer mig, at der ikke er hegnet 1 meter fra hver side af bækkens kanter. Det er formodentlig et hel- eller halvoffentligt afgræsningsprojekt, for ve den arme bonde, som drev den form for afgræsning.
  At det så er den på billedet brugte afgræsningsmetode der er smukkest, giver mest liv i bækken og er den historisk korrekte måde at afgræsse på, er en anden sag.

  • Jørgen december 29, 2016 at 17:35 #

   Det glemmes heller ikke så let, hvis hunden stikkes af en hveps på en bestemt strækning. Det er som om kroppens hukommelse klarer den sag.

   Det er da fint, at der ikke er hegn langs bækken. Dyrene kan så få noget at drikke og komme fra side til side. Bækken ser ud til at klare sig fint som det er.

 5. conny december 30, 2016 at 18:18 #

  Det er jo i min omegn, den oldtidssti ligger. Jeg synes også, det er skønt, når der bliver brugt ressourcer på at gøre os andre klogere, så vi får mere ud af vores vandreture.
  I min kommune har den lokalhistoriske forening taget initiativ til at få lavet noget tilsvarende ved forskellige monumenter. Også i Rude Skov er der telefonguider. De giver liv til turen.

  • Jørgen december 31, 2016 at 07:31 #

   Ja, det er godt med initiativer.

 6. Inge januar 3, 2017 at 14:23 #

  Stakkels hund.. Det er smart med den slags inforskilte, jeg undrer mig dog lidt over at man skal ringe. Jeg tænker en QR-kode der scannes og sender en direkte ind på et site, som fortæller om stedet.
  Og godt nytår til dig og fruen. 🙂

  • Jørgen januar 3, 2017 at 16:10 #

   Det må man sige. Ja, det har jeg ikke tænkt på. Det ville da være smart om QR-muligheden også var der, men det er den åbenbart ikke.
   Tak – og i lige måde til jer begge.

 7. Donald januar 4, 2017 at 03:03 #

  Det er et smukt billede med vandløbet! Dejligt sted at gå tur. Jeg fulgte link til oldtidsture, det er meget interessant. Hareskoven er større end jeg troede!

  • Jørgen januar 4, 2017 at 08:40 #

   Tak. Jeg kan også godt lide at gå en tur med familiehunden, hvis den ellers vil med den vej igen. Hareskoven er vist ganske stor.

Drives af WordPress. Designet af Woo Themes