Det var så det val …

Valed er overstået og ingen kan længere sige valget (eller næsten igen).

8 Svar til Det var så det val …

 1. Rasmine november 20, 2013 at 15:56 #

  Jeg har ikke fjernsyn, så jeg har ikke bemærket det. Måske er det forståeligt, at det udlydende g kan blive svækket, men det skulle da gerne lige være der, og valed kan jeg slet ikke forstå, at nogen kan finde på at sige. Det er sørgelige tilstande.

  • Jørgen november 22, 2013 at 17:46 #

   Lidt mere distinkt udtale kunne man godt ønske sig af de sprogligt indflydelsesrige tv-folk.

 2. Madame november 20, 2013 at 16:50 #

  Haha, du har helt ret – men vi er da nogle stykker tilbge, der kan udtale ordet valg.

  • Jørgen november 22, 2013 at 17:47 #

   Det går endnu – med udtalen.

 3. Ellen november 20, 2013 at 18:44 #

  Det er bemærket fra min side, men jeg vil gerne understrege, at jeg udtaler lg’et som det skal 🙂
  Mange gange er der to l’er i ‘valled’, men det gør det jo ikke spor bedre.

  • Jørgen november 22, 2013 at 17:50 #

   Jeg tror også lg er hørligt når jeg siger valg, og jeg kan ogsågodt høre at valget ofte udtales “valled”.

 4. Donald november 25, 2013 at 00:06 #

  Hvad mon der er tydeligt nok til at blive forstået?

  Jeg har hørt at Microsoft nægtede at lave sprog-genkendelse til dansk, fordi udtalen er så sløset.

  Hvis det er rigtigt, burde vi høre fra Sprog-guruerne, ikke sandt?

  • Jørgen november 25, 2013 at 09:18 #

   Det ville klæde os danskere at gøre umage med sproget som vi gør det med så meget andet. Man skal ikke have ret meget besvær med hørelsen før sløsetheden forstærker bøvlet med at forstå hvad der siges. Jeg kan da egentlig godt forstå Microsoft, men jeg har ikke hørt om det før.

Drives af WordPress. Designet af Woo Themes