Gratis vandreture med Fod på Danmark

I går, lørdag den 5. april 2014, fandt de første af en lang række gratis vandreture over hele Danmark, sted. De sidste ture er 28. september 2014.

Fod på Danmark, eller rettere Gå dig sund med Fod på Danmark, er den gode, overordnede titel på arrangementerne. Faktisk er der ikke færre end 170 vandreture, man kan deltage i, hvis man har lyst.

Projektet gennemføres af Dansk Vandrelaug.

Der er naturligvis en oversigt over alle vandreturene på den særlige hjemmeside, der hedder Fod på Danmark, og en artikel om de helbredsmæssige fordele ved at gå, Gå dig sund og glad.

Gendarmstien i Kruså Tunneldal

Hjemmesiden kan naturligvis bruges som inspiration til at deltage i vandreture eller til at gå dem selv (hvis man kan finde vej), såfremt man ikke lige nåede at deltage, men siden kan givet vis også bruges til inspiration til at finde steder rundt om i Danmark som kunne være et besøg værd. I øvrigt er der en statistik, som viser hvor mange deltagere, der har været på turene og hvor langt de har gået.

, ,

10 Svar til Gratis vandreture med Fod på Danmark

 1. Eric april 6, 2014 at 11:29 #

  Sjovt koncept med “gratis vandreture”. Jeg ville aldrig have tænkt, at der kunne være en pris på at gå en tur, men når der er “stifinder” med, er det selvfølgelig noget andet, det kan jeg godt se.

  • Jørgen april 6, 2014 at 15:38 #

   At gå en vandretur i DVL-regi koster ofte 10 kr for medlemmer og 20 for ikke-medlemmer. Jeg tror det er i det lys gratis skal ses. Jeg kender egentlig ikke nærmere til, hvorfor turlederen eller stifinderen skal have pengene, men der er vel omkostninger forbundet med at arrangere turene. Heldigvis kan man da gå en gratis tur når man har lyst.

 2. Donald april 6, 2014 at 12:35 #

  Jeg tænkte som Eric at det var morsomt, især fordi en biologi- og gymnastiklærer i min barndom morede sig med at præmiere en god indsats i timerne med “en gratis fodtur til Roskilde”. De tredive kilometer til Roskilde kunne man strengt taget godt gå den dag i dag, men er der fortov alle steder at der langs Roskildevej? Og er det ikke sjovere at gå ad stier i naturen, hvis de ellers ikke ender blindt?

  Det er baggrunden for både vandrekort og nyanlagte vandrestier; men dertil kommer så det selskabelige element, det er så meget mere værd at gå en tur, hvis man møder mennesker og beriger hinanden med en anden måde at se på landskabet. 🙂

  • Jørgen april 6, 2014 at 15:41 #

   Jeg tror der er fortov hele vejen til Roskilde, men også at der er et stisystem, som det forekommer mig min søn cykler på arbejde ad fra Roskilde til Valby. Det er klart sjovere at gå ad stier i naturen – også hvis de ender blidt. Så kan man gå tilbage.
   At gå som du beskriver er fint og afstressende – flere burde.

 3. Ellen april 6, 2014 at 13:22 #

  Det er en god ide, men de fleste af turene er vist temmelig lange (for mig) – 11 og 20 km så jeg lige to ture på. Jeg så dog også en på 6-7 km – det er mere i retning af, hvad Ellen kan klare 🙂
  Og ja: det er altid hyggeligt at møde nye ligesindede.

  • Jørgen april 6, 2014 at 15:44 #

   Jeg tænkte på dette indlæg, da jeg for nogen tid siden i en kommentar hos dig bemærkede at jeg ville skrive herom i et kommende indlæg, idet du efterlyste steder at besøge. Jeg tænkte der kunne være inspiration at hente i turbeskrivelserne.

 4. Madame april 6, 2014 at 14:06 #

  Det er et rigtig god initiativ. Jeg håber, at mange, som ellers ikke går ture, vil tage imod tilbuddene.

  • Jørgen april 6, 2014 at 15:45 #

   Det er det – og jeg håber også der kommer mange deltagere og mange km. ud af initiativet.

 5. Pia april 6, 2014 at 17:40 #

  Jeg så det også, og har klippet en lille liste ud fra avisen. Om vi kommer med på nogen af dem, er ikke givet, men inspirationen er rar at have i baghånden. Det er en turleder også, når man er på ukendt område. Det er nemlig ikke alle stierne, hvis der i det hele tager er nogen, der er særligt indlysende, tværtimod.
  Betalingen er til lodsejeren, i hvert fald nogle gange, har jeg erfaret.

 6. Inge april 6, 2014 at 18:09 #

  God anbefaling på fine ture. Jeg går sjældent særlig langt, vil hellere cykle.. 🙂

Drives af WordPress. Designet af Woo Themes