Lærersætning

Dette er ikke en læresætning.

Lockout

Nu må den gerne holde op, den konflikt. Konflikter løses i den ende ende af et kontinuum ved magt, i den anden ende ved at kaste alle de ressourcer modparterne har ind i løsningen – og på midten ved ½hjertethed eller ved brug af kun dele af ressourcerne. Mon magten taler i den aktuelle konflikt på et tidspunkt? Eller bliver dette ved til sommerferien begynder til juli?

Noget helt andet: Jeg kan ikke lade være med at nævne at en studievært g.d. mente at Lady Thatchers kiste blev kørt på en kanonkorvet. Hans Engell, der deltog i udsendelsen, sagde, da han fik ordet, at han af hensyn til seerne ville sige det hedder en kanonlavet (et stativ til transport af kanoner) og ikke en kanonkorvet. Det var meget sobert sagt.

6 Svar til Lærersætning

 1. Ellen april 18, 2013 at 09:07 #

  Den er en dum konflikt – og undskyld venligst mit barnlige ordvalg …
  Også en dum fejl, men dog ikke så åbenlys (eller?) som det, reporteren fra Boston leverede: “Alle folk på gaden er naturligvis mistænkelige”. Den havde jeg tænkt mig at servere i dag, men nu får du den først 🙂

  • Jørgen april 18, 2013 at 09:22 #

   Hvorfor er ordvalget barnligt, når det er er en dum konflikt?
   Jeg hørte kanonfejlen to gange og måtte tænkte det var en af de fejl man af en eller anden grund har fået lukket ind uden at det er korrigeret før Hans Engell gjorde det, idet speakeren blev lidt overrasket.
   Den gode Boston-reporter kender åbenbart ikke forskel på at være mistænksom og at virke mistænkelig.

 2. Donald april 18, 2013 at 10:52 #

  Gud dog nogle exempler på utydeligt sprog! Ha og øv! 🙂
  Jeg tænker ofte på hvordan en forfatter som H.C. Andersen kunne skrive historier, der 200 år efter stadig kan læses uden “oversættelse”. 🙂

  • Jørgen april 18, 2013 at 12:42 #

   Ja, vi græmmes på passende vis!

 3. Stegemüller april 18, 2013 at 17:41 #

  Jeg håber – sammen med lærerne – på et regeringsindgreb og det må det ende med. Parterne kan åbenbart ikke nærme sig hinanden uden hjælp. Jeg synes, lærerne lave mange fine demonstrationer, hvor de virkelig udfolder megen kreativitet.

  ‘Mistænkelig’ og ‘mistænksom’ er åbenbart svært at holde ude fra hinanden. Mange mennesker siger det forkert, men det er ikke i orden at en journalist ikke kan finde ud af det.

  I dag har jeg været sammen med en underviser, der hverken på skrift eller i tale kunne forskel på ‘ligge’ og ‘lægge’. Det er forfærdeligt. Han skulle læse med på Ellens blog!

  • Jørgen april 18, 2013 at 20:00 #

   Lad os håbe der snart sker et eller andet – børnene trænger til deres skole igen, har jeg lige hørt. Sproget er ikke let, men måske skulle vi træne i at sige det lige så naturligt som Hans Engell gjorde, når nogen ikke kender forskel.

Drives af WordPress. Designet af Woo Themes