Lysglimtet lørdag aften

Lørdag aften kørte jeg mod øst ad Øster Ringvej i Roskilde. Klokken var nogle minutter over 22. Pludselig kom et kraftigt lysglimt forude, men ingen lyd var at høre.

Jeg tænkte et øjeblik over om det var en eksplosion, der havde fundet sted, og om der ville komme en stribe brandbiler. Intet skete og jeg glemte lysglimtet.

Det viste sig så i løbet af søndagen, at det lys jeg havde set formentlig var fra den meteorit, der var så stor, at stumper af den er fundet, og som derfor ikke brændte helt op i atmosfæren på vejen fra universet til Ejby.

Det er da meget sjovt, men ikke så sjovt som det må have været at finde stumper af den.

18 Svar til Lysglimtet lørdag aften

 1. Inge februar 8, 2016 at 10:08 #

  Vi har været i Jylland i weekenden og har ikke hørt noget som helst derovre, men alle medier svømmede over i går med fænomenet.. 🙂
  Jeg gad nu godt ha oplevet det, og hvor kunne det være sjovt at finde en meteorit.

  • Jørgen februar 8, 2016 at 10:36 #

   Det var vældig hurtigt, det jeg så – og, ja,det kunne være festligt at finde sådan en sten.

 2. Rasmine februar 8, 2016 at 12:06 #

  Jeg måtte lige finde ud af, hvad en meteorit egentlig er ved hjælp af Wikipedia. Ganske interessant, i alt fald når man absolut ingenting ved om den slags i forvejen. Foruden andre ting ved jeg nu, at stjerneskud er meteoritter 🙂 Nåede du at ønske?

  • Jørgen februar 8, 2016 at 21:45 #

   Jeg har af og til set små stjerneskud, men dette så jeg sådan set ikke. Kun lyset. Jeg nåede ikke at ønske fordi jeg ikke var klar over hvad det var.

 3. Donald februar 8, 2016 at 15:13 #

  Jeg læste og så også et glimt fra et overvågningskamera på Sjælland i “Vejrudsendelsen”. Og jeg så også en anden meteorsten, som var fundet tidligere, og som var interessant af mange grunde – alder, sammensætning selv. Men man kunne også se at overfladen havde været smeltet.

  • Jørgen februar 8, 2016 at 21:47 #

   Det er vældige kræfter der formår at brænde sten af. Spændende nok når det kommer tæt på – bare ikke for tæt.

 4. Lene februar 8, 2016 at 16:01 #

  Og så blev man jo lidt misundelig på jer på Sjælland, som så lysglimt og nogen hørte endda brag efterfølgende 🙂

  • Jørgen februar 8, 2016 at 21:48 #

   Det skete sandelig noget her.

 5. Ellen februar 8, 2016 at 17:18 #

  Hvor er du heldig! Tænk at have set et stjerneskud her på jorden! Pyt med at finde det, men at have set det kan gøre mig helt misundelig 🙂

  • Jørgen februar 8, 2016 at 21:49 #

   Jeg ville jo gerne have været tættere på, jeg tror bygningerne skjulte noget.

 6. Stegemüller februar 8, 2016 at 17:28 #

  Jeg ville gerne have både set det og fundet den. Jeg tror, det har været kraftigt nok til, at jeg kunne have set det her i Hvidovre. Jeg elsker den slags naturfænomener, som ikke finder sted hver dag. Man kan blive klogere af dem.

  • Jørgen februar 8, 2016 at 21:50 #

   Jeg gætter også på det kunne ses i Hvidovre, og der har jo været vist endnu et fund fra en parkeringsplads i Glostrup.

 7. Eric februar 8, 2016 at 17:48 #

  Nu kan du med god samvittighed sige, at du har set lyset. Risikoen for at blive ramt af en meteorit er ikke stor, men jeg så engang et billede af en ramt bil – stenen fra verdensrummet var gået lige igennem.

  • Jørgen februar 8, 2016 at 21:52 #

   Det er nemlig godt at have set lyset. Risikoen er nok lille for at blive ramt, men sker det har man det næppe godt efterfølgende.

 8. Donald februar 10, 2016 at 14:02 #

  Måske er det det samme billede, jeg har set, en meteorsten, som var gået igennem en carport OG en bil – der så lettere sammenbrændt ud. Billedet kan have været et af de daglige (flotte) billeder på Astronomy Picture of The Day, APOD, som begyndte for 20 år siden i Nasa med det ønske at vise, at Internettet kunne bruges til at lave en encyclopædi, der ville være til gavn for hele menneskeheden. APOD har i dag en ny server (adresse) som er apod.nasa.gov

  Jeg har ikke ledt efter billedet af den ramte bil (jeg skal igang med andre ting).

  • Jørgen februar 22, 2016 at 11:30 #

   Tak for info. Ja, man vil næppe overleve hvis man rammes af en sten fra himmelrummet. Heldigvis er sandsynligheden velsagtens ret lille.

 9. Pia februar 12, 2016 at 07:27 #

  Det ville have været sjovt, bpde at have set og fundet sådan en meteorit, men knapt så sjovt at blive ramt af en. I nyhederne sagde de at den ikke kunne gøre så stor skade, da den kun ramte med 10 km i timen, men jeg ville nødig have sådan en sten i hovedet.

  • Jørgen februar 22, 2016 at 11:31 #

   Jeg er ganske enig i at det var og kunne være sjovt, og jeg ville heller nødig rammes af sådan en sten.

Drives af WordPress. Designet af Woo Themes