Stevns Klint

Der skal lige være plads til et kort indlæg om Stevns Klint. Forrige lørdag var Familiens Vandrelaug af 2010 en tur på Stevns for at gå en god tur ad trampestien mod nord.

Det var det herligste vejr – og her følger et par billeder.

Stevns Klint

Stevns klient

Det kan selvsagt anbefales at besøge denne danske naturseværdighed – og finde ud af om kondien trænger til forbedering. Det finder man ud af, når man har være nede ved stranden under Højerup gl. kirke og skal op igen. Jeg kunne trænge til en konditionsforbedring.

Højerup gl. kirke

Højerup Gl. Kirke, hvis yderste del styrede i havet i 1928, er her set fra stranden.

Trappen til vandet ved Stevns klint

Trappen der fører til stranden er fotografereet fra kirkens balkon.

Stevns fyrKig fra Stevns klint

Vi kom bl.a. forbi Stevns fyr. Herfra er billedet over vandet taget.

Jeg voksede op i Vemmetofte og mange gange gik turen til Stevns Klint på cykel. Vi kørte den tur efter vandreturen (og frokosten på traktørstedet). Turen gik forbi Rødvig, Lund og Lille Torøje.

6 Svar til Stevns Klint

 1. Ellen april 22, 2012 at 21:50 #

  Flotte, flotte billeder – Stevns Klint bliver ikke smukkere end med den blå himmel som baggrund.
  Godt gået – op og ned ad alle trapperne. Vi sprang over, for dem kan Johns knæ slet ikke klare mere (og jeg var vist nok glad for den undskyldning 😉 )
  Din kondition behøver vel strengt taget ikke at fejle noget – du er jo trods alt ikke 20 år længere, og hvor mange på vores alder tror du lige tager disse trapper uden at blive stakåndet?

  • Jørgen april 22, 2012 at 22:21 #

   Tak, tak. Det er måske ikke så mange der kan klare trapperne uden at blive stakåndet i vores alder, men jeg tænker altid på hvorledes det skal gå når der er lidt mere højde på i Østrig. Men det plejer jo gå – og det gør det til det ikke gør det mere.

 2. Donald april 22, 2012 at 22:44 #

  Det var en smuk tur – jeg husker Stevns Klint fra ture i ungdommen med familien men dette er jo en opfordring til at tage afsted igen! Den kyst er mere end ét besøg værd.

  Jeg kan godt forstå bekymringen over trapperne og konditionen, men det gælder vist om at holde sig i bevægelse uden at gå til ekstremer.

  Tak for kommentarer på “dax2” 🙂

  • Jørgen april 23, 2012 at 06:58 #

   Jo, Stevns Klint er et besøg værd igen – og jeg tror også en fornuftig dosering af kræfter, herunder af muskulaturens forbedring, er mere passende ekstreme doseringer.

 3. Pia april 24, 2012 at 17:07 #

  Der er rigtigt smukt ved Stevns Klint, og det er efterhånden nogle år siden vi har været der. Nu har vi da fået opfrisket Møns Klint et par gange, så må det være Stevns næste gang. Det er faktisk ikke mange dage siden vi talte om at få opfrisket turen. Vi venter lige til det bliver lidt lunere i vejret.

  • Jørgen april 25, 2012 at 12:37 #

   God ide – her er det mange år siden vi har været ved Møns Klint, så det må rimeligvis være et oplagt emne til en køre tur.

Drives af WordPress. Designet af Woo Themes