Bombeåbnet postkasse

Sædvanligvis åbnes postkassen med nøgle. Efter alle postkasser nu er anbragt tilgængeligt langs vejen, er de åbenlyse mål for folk med trang til destruktivitet. Ved nytårstid kaldes det drengestreger eller nytårsløjer. Her i byen fik flere postkasser en ublid medfart.

Da vi kom hjem et par timer efter midnat nytårsaften kunne vi straks se at postkassen stod åben. Nogen synes det har været sjovt at kaste et kanonslag ind i den. Hvad der måske ikke var forudset, var, at jeg havde stillet plastikbeholdere med vand i postkassen. Vandet må have gjort en forskel. Mon kanonslaget, som man skal holde sig 8 meter fra, kun er eksploderet lidt, siden det ser så helt ud, ved jeg ikke.

Sprængt postkasse

Sprængt postkasse

Postkassen kunne umiddelbart lukkes igen – men måske tager jeg den af næste nytårsaften.

8 Svar til Bombeåbnet postkasse

 1. Ellen januar 2, 2013 at 15:40 #

  Det er bare SÅ irriterende, det lille postkassenummer, visse synes er sjovt at udføre.
  John plejede at afmontere den helt, men de sidste par år har han kun åbnet postkassen – han påstår, at braget ingen effekt har, når rummet ikke er lukket. Vi tror faktisk ikke, at nogen har forsøgt sig; det er nok ikke så spændende, når postkassen står åben 🙂

  • Jørgen januar 2, 2013 at 22:45 #

   Jeg har tænkt det samme – måske vand, åben postkasse med en antydning tape på vil være godt. Vi får se.

 2. Stegemüller januar 2, 2013 at 23:15 #

  Hvor er den slags drengestreger dog irriterende; jeg kan slet ikke forstå, at nogen synes det er sjovt. Ideen med vandet er god, jeg håber gerningsmændene er blevet godt våde. Hvis jeg var dig, ville jeg nok afmontere den næste år.

  • Jørgen januar 3, 2013 at 07:03 #

   Jeg tror ikke de er blevet våde, fordi de burde forføje sig lidt væk, så de ikke får stumper fra en flyvende postkasse i hovedet. De er måske nok blevet lidt overraskede over resultatet af deres kedelige hensigter.
   Det er ærgerligt for folk at de meget eksponerede postkasser nok skal vise sig at blive mål for løjerne de kommende år.

 3. Donald januar 3, 2013 at 14:46 #

  Vandet slukker (kun) det yderste af lunten og har måske dæmpet explosionen lidt.

  Jeg var heldig og fik ikke ødelagt min postkasse denne gang. Men den er begyndt at blive mosgroet, den trænger til lidt omsorg 🙂

  • Jørgen januar 4, 2013 at 10:00 #

   Jeg undrede mig over at selve kanonslaget var så intakt, som det er, men også at der var anrettet skade som beskrevet.
   Bare postkassen kan modtage post gør det vel ikke noget den er mosgroet!

 4. Donald januar 5, 2013 at 12:23 #

  Ah jeg ved ikke rigtig om mosgroet eller rettere alge-begroet ikke kræver lidt omsorg. Om ikke andet forhindrer man rust ved at polere (gerne med lidt poleremiddel) så overfladen bliver vandafvisende. Alger m.v. lever jo ved at bore sig igennem alt muligt og kan ødelægge selv granitsten (selv om de er længere om at hærge granit end de er om at hærge fx.kalksten.)

  • Jørgen januar 9, 2013 at 21:28 #

   Vi må håbe algerne ikke forgiftes af metallerne. Jeg er ikke så flink til at polere postkasserne – har aldrig gjort, faktisk, men vedligeholdelse skalder jo ikke.

Drives af WordPress. Designet af Woo Themes