Julekort

I forbindelse med kommentarerne til de kuverter jeg skrev om for nogle indlæg siden, og bemærkningerne om at skrive i hånden, opstod den ide, at jeg jo kunne skrive et julekort i hånden, scanne og indsætte det i en blogpost.
Resultatet ses herunder.
Det er skrevet, uden forberedelse, med blyant på et A5 papir. Det er en rimelig illustration af hvad min håndskrift er blevet til. Måske kan den læses, måske ikke.
Julekort
Måske bliver der plads til at lede lidt i gemmerne og se hvilke håndskrifter der er at finde. Måske kommer der et håndskriftindlæg ud af det, men forinden kommer der lidt om juleskikke for 200 år siden.
God lillejuleaftensdag og -aften med hvad den måtte indholde af rødkål og hvidtøl eller hvad traditionerne ellers foreskriver.

,

10 Svar til Julekort

  1. Pia december 23, 2017 at 18:33 #

    Jeg er (stadig) vant til at læse mange forskellige håndskrifter, så jeg har ingen problemer med at tyde det skrevne.
    Jeg har altid skrevet flere linier, eller længere breve, men har dog gennem tiden selv modtager flere af en slags hvor der kun stod ‘glædelig jul og godt nytår.’ Nogle købte drm endda med fortrykt tekst, så de kun skulle sætte deres eger navn til sidst. Disse julekort har aldrig sagt mig noget. Jeg skriver stadig mine lange julebreve i hånden og sender dem med gammeldags post. Disse er med årene skrumpet til 4 stk. og jeg glæder mig til at læse ligeså mange, som gør det samme.

    • Jørgen december 23, 2017 at 20:44 #

      Det er godt nogle kan læse håndskrift. Og at nogle gider skrive i hånden. Jeg håber egentlig det igen bliver moderne at gøre det.

  2. Stegemüller december 23, 2017 at 20:32 #

    Også en rigtig glædelig jul og godt nytår til dig Jørgen. Tak for de mange gode indlæg og kommentarer i året, der nu går på hæld.

    Jeg kan sagtens tyde din håndskrift.

    • Jørgen december 23, 2017 at 20:45 #

      Tak og i lige måde – både i forhold til det ene og andet.

  3. Donald december 23, 2017 at 22:33 #

    God idé med et håndskriftsindlæg. Jeg er så ked af at min håndskrift er ved at disintegrere. Om det er gigt eller bare manglende træning må jeg se at finde ud af.

    • Jørgen december 24, 2017 at 08:02 #

      Ja, det må jeg lave. Hvis ikke det var dette indlæg du tænkte på. Jeg har lige givet min søn en gammel kuvert fra hans Oldefar, der ønskede tilykke med en fødsesdag. Han skrev med rystende hånd som 90 årig, men det var læsbart.

  4. Ellen december 24, 2017 at 00:38 #

    Jeg kan godt læse din håndskrift, men jeg er sikker på, at der er stof i dig til at kunne have være blevet en god læge 😉
    Jeg skriver (naturligvis) grafologisk homogent, men læsbarheden er forskellig afhængig af enten humør, tid til rådighed, anledning eller modtager.

  5. Jørgen december 24, 2017 at 08:06 #

    Det med lægen kan du nok have ret i. Da jeg i sin lavede psykologiske undersøgelse var de håndskrevne notater tidvis vanskeligt læsbare.

  6. Farmer december 28, 2017 at 07:14 #

    Din håndskrift er nu ganske let læselig.
    Jeg afholder mig, af hensyn til eventuelle læseres nervesystem, fra forsøget med et håndskrevet indlæg på min blog.

    Hvilken hylde er der mon blevet til disse, som mente sig i stand til at tyde folks dybere sjæleliv ud fra en håndskrevet tekst, nu hvor intet håndskrives længere?
    -Og hvad slutter man mon et brevkassespørgsmål med, når “Hvad synes De om skriften?” ikke er relevant.

    • Jørgen december 29, 2017 at 21:36 #

      Fint du læse hvad jeg skriver, men trist du ikke vover pelsen og ser hvad der sker med læsernes nervesystem.

      Jeg har ingen fornemmelse af hvad der er blevet af grafologerne, men man kan vel ikke forestille sig at behovet for deres tjenesteydelser er særlig stort.
      Aner ikke hvad man skriver nu om stunder når man stiller spørgsmål til brevkasser (letter boxes??), jeg læser dem ikke.

Drives af WordPress. Designet af Woo Themes