Livet som kunde 7 – en lille historie om 500 kr.

For mange år siden blev det muligt at tilslutte sig fibernettet. Her hvor jeg bor var man med fra starten, det var vist et forsøgsområde. Fiber blev tilvalgt.

I nogen tid blev TV, telefon og internet leveret af FastTV. Det fungerede uden besvær. Siden blev foretagendet opkøbt – og vi var igen kunder hos TDC.

Det har såmænd også fungeret uden særligt besvær, men i meget lang tid ventede vi på, at YouSee gav mulighed for selv at vælge TV-kanaler.

Denne mulighed opstod i 2018. Man skulle blot ringe til et angivet nr. og tale med en medarbejder.

Først skulle jeg tage stilling til om man måtte optage samtalen til uddannelsesformål, hvilket jeg sagde ja til.

Derefter var selvfølgelig ventetid, og efter at have hørt på at YouSee undskyldte ventetiden vel 15-20 gange, skete der noget. Jeg fik en venlig medarbejder i røret til hvem jeg sagde, at jeg havde sagt ja til det netop omtalte, og at jeg ville foreslå YouSee at ophøre med at sige undskyld, når man alligevel ikke ændrede adfærden (den lange ventetid), hvilket vel er meningen med undskyldninger.

At beklage ventetiden havde været mere passende.

Det var derefter let nok at nå frem til hvad det hele handlede om.

Det viste sig at vi skulle have besøg af en tekniker, der skulle udskifte en box. Samtidig fik jeg at vide, at vi ikke skulle betale for det teknikerbesøg. Ganske vist ville det fremgå af ordrebekræftelsen, at det kostede 500 kr., men det ville ikke fremgå af regningen.

Teknikeren kom og udskiftningen var hurtigt foretaget. Vi fik os en glimrende snak om vore gamle kaktusser medens opdateringen fandt sted.

Når man har købt tre løsninger hos YouSee (telefon, tv, internet) er man berettiget til en eller flere valgfrie tillægsydelser. Jeg valgte YouSee Musik.

Det virkede bare ikke.

Fat i kundeservice, der kunne fortælle at årsagen var en gammel rabat på en krone hos FastTV. Den blev fjernet, hvorefter det skulle virke.

Det virkede bare ikke.

Fat i kundeservice, der nu kunne meddele, at jeg havde fået 50 kr. i rabat den første måned og tilvalget var uforeneligt med rabatter.

Væk med rabatten – og nu virkede musiktjenesten. Det har den gjort lige siden.

Da den næste regning kom, gennemgik jeg den. De 500 kr. for teknikerbesøget, der ikke skulle fremgå af regningen, fremgik af den.

Fat i kundeservice, der lyttede til min forklaring, som man åbenbart troede på, idet jeg forstod, at jeg “pr. kulance” ikke skulle betale de 500 kr.

Forklaringen på fejlen var, at medarbejderen, der skulle have tilladelse til at sende teknikeren gratis, ikke var nået frem til den leder, der havde den endelige beslutningsret, hvorfor beslutningen ikke var effektueret.

Jeg mente det ville være fint, hvis beløbet blev fratrukket næste regning, men det ville ikke ske, idet man hellere ville udbetale beløbet.

De 500 kr. blev fratrukket næste regning.

Sådan er der så meget.

Livet som kunde kræver af og til en særlig indsats, og 500 kr. er nu værd at tage med.

Tags: ,
Forrige post
el
Verdens gang

Livet som kunde 8 – udskiftning af elleverandør

Næste post
Måge med fladfisk (3)
Naturen

Måge spiser fladfisk

Comments

 1. Svar

  Det endte heldigvis godt, men sikke en masse bøvl!
  Jeg bed mærke i, at du fortæller, man selv kan vælge sine kanaler som YouSee-kunde. Det var jeg slet ikke klar over, og den oplysning er jeg glad for.

   • Jørgen
   • 30. november 2018
   Svar

   Det gjorde det, men en vis indsats er påkrævet.
   Det kaldes vist Bland Selv, det med valgbare kanaler. Der er dog en grundpakke som ikke er valgfri.

  • Eric
  • 30. november 2018
  Svar

  Det kræver undertiden stor tålmodighed at være kunde – jeg beundrer din.

  • Jørgen
  • 30. november 2018
  Svar

  Takker – ja, det gør det.

  • Ellen
  • 30. november 2018
  Svar

  For 500 kroner kunne jeg også godt være tålmodig, og jeg kan godt lide din bemærkning om beklagelse frem for undskyldning. Når John skal have fat på lægehuset for at få fornyet recepter, siger de “Tak for din tålmodighed”. Det synes jeg er fint.
  Jeg synes det er så godt med tilvalgskanaler. Vi har den mindst mulige tv-pakke og tre tilvalgte kanaler, hvilket fungerer fint for os, for af den årsag ‘bruger’ vi stort set alle for os tilgængelige kanaler.

   • Jørgen
   • 30. november 2018
   Svar

   Det var nu først til sidst de 500 kr. optrådte.
   God formulering lægehuset bruger.
   Vi har grundpakke og 10 point at vælge for. Det rækker mere end rigeligt – og et gjorde ikke noget hvis grundpakken kunne være mindre og billigere..

 2. Svar

  Jeg forstår til fulde din, hvad skal vi kalde det?, mismodighed over YouSee. Det er komplet uklart, hvad man betaler for, og den ene medarbejder lover, hvad den anden ikke kan holde.

  Deres ventetid på 80 80 40 40 er ulidelig, og deres ventemusik endnu værre. De er sådan set flinke nok, når man endelig kommer igennem, og den enkelte medarbejder gør sit bedste, men det lugter langt væk af, at koncernen er blevet for stor, og efterhånden har de vel et “faktisk monopol”.

  Jeg har den mindste tv-pakke (som jeg aldrig ser) & internet. Herudover har jeg mobiltelefon & mobilt bredbånd til iPadden hos YouSee. En medpatient måtte hjælpe mig med at kludre alt dette ud, for abonnementer, regninger og koder var helt i sort for mig.

  Jeg har i årevis haft alt samlet der, men ingen har oplyst mig om, at jeg så var berettiget til en tillægsydelse. Da Henrik havde kludret det hele ud, valgte jeg også musikken. Det havde klædt dem at oplyse om denne mulighed. Man sidder jo ikke og nærlæser deres fuldstændig håbløse hjemmeside.

   • Jørgen
   • 30. november 2018
   Svar

   Her har fibernettet nu fungeret ret godt, men TDC var længe om at gøre det muligt at vælge selv i et vist omfang når man havde fibernet, men nu er det her.
   Jeg har ikke erfaringer med deres kundeservice ud over hvad her er omtalt.
   Det er ikke altid let at finde ud af hvad der er gældende og hvorfor man kan få en tillægsydelse hvis man osv.
   Jeg læser ikke meget på hjemmesiden, men af og til se jeg nu om alt er ved det gamle eller om der er noget man skal forholde sig til.

 3. Pingback: Livet som kunde 9 – ny elleverandør - Kort og godt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *