Uge 17 2019

Det er i denne uge vi venter på regn. Tørkeindekset er højt.

I løbet af ugen kom der en sjat, men ikke nær nok til at bringe tørkeindekset nedad igen.

Jeg kan i øvrigt se, at det er en uge, hvor jeg ikke har noteret blogrelevante emner undervejs – og da erindringen åbenbart ikke aktiverer emner, er der nok ikke sket så meget før i slutningen af ugen. Det er selvfølgelig noget sludder, men måske er godt nok ikke at have belemret hjernen med alt muligt.

Et enkelt emne er dog kommet på banen. Jeg faldt over en opskrift på pesto lavet af radisseblade. Da jeg var barn, spiste jeg altid noget af bladene af radisserne. De var friske, idet de var hentet i haven. Så selvfølgelig kan man bruge bladene. Måske er det bare en dårlig vane at skære den del væk. Her er opskriften på tysk på radissebladepesto.

Ugens sidste dag bød på blogtræf i Gavnø slotspark med indkig i slottets kirke.

Deltagerne var bloggerne Ellen, Gitte og Pia med ægtefællerne John, Uffe og Allan samt overtegnede.

Gavnø er blandt andet kendt for at eksponere tulipaner om foråret. Der var mange, måske alt for mange efter min smag, men så var der heldigvis andre muligheder. Snakken gik nemlig. Om fortiden og arbejde, om nutiden og den daglige motion og om fremtiden uden lyst til at flytte på plejehjem. Og alverdens andre emner.

Blogtræf Gavnø (1)

Først spiste vi i det fri. De fleste havde medbragt det fornødne, jeg købte en sandwich med laks. Den var der ikke meget fest ved. Da vi havde spist, drukket vand og en måske en sjat kaffe, rejste vi os, som det ses, for at begive os ud på en parkvandring.

Blogtræf Gavnø (2)

Vi fandt frem til kirken, lille var den, veludsmykket var den også med utallige malerier og en støtte under prædikestolen og en lysekrone, der fangede Ellens opmærksomhed, se billeder via linket.

Blogtræf Gavnø (3)

Son nævnt var der det ene bed med blomstrende tulipaner efter det andet – og snart kan løgene graves op og tages med hjem, dvs. man skal være der den rette dag i maj. Hvis du vil se flere billeder, kan du besøge Madames Huskeblogg.

Blogtræf Gavnø (4)

Desværre var sommerfuglehuset ikke åbent endnu, det er det i maj – september. Parken er stor og man ser naturligvis slottet på turen rundt.

Blogtræf Gavnø (5)

Efter en passende tid satte vi os igen, nogle fik sig en tår kaffe, andre lidt vand – og da vi havde snakket om løst og fast rejste vi os og gik hjem.

Det var en fornøjelig måde at tilbringe nogle timer søndag eftermiddag på.

Paradisæble  (1)

Vel hjemme gik fruen og jeg en tur og så blomstrende æbletræer, evt. paradisæbletræer, i vejkanten.

, ,

12 Svar til Uge 17 2019

  1. Madame maj 3, 2019 at 08:50 #

    Det var virkelig hyggeligt at mødes i Gavnøs smukke park. Vi må lave et par blogtræf gennem året til oplevelser i naturen. Så smukke billeder du har taget.
    Ja, vi bør bestemt bruge radisernes toppe – godt du minder om det. Man kan også bruge vilde urter som fx brændenældeblade, skvalderkål og mælkebøtteblade, som indeholder en masse vitaminer og mineraler, bl.a. kalk, magnesium og K2-vitamin.

  2. Jørgen maj 4, 2019 at 07:42 #

    Det var det – og det må vi. Tak.
    Ja, vi må påse at ikke for meget mad går til spilde – i særlig også når det er fortalt hvordan frugt importeret med flyvemaskine i den grad er klimauhensigtsmæssig adfærd.

  3. Eric maj 4, 2019 at 08:13 #

    De, der sukkede efter regn, har vel allerede fået deres lyst styret – ellers får de det, hvis man skal stole på vejrudsigten.
    Det lyder som et hyggeligt blogtræf – det må være sjovt at få sat ansigter på.

    • Jørgen maj 4, 2019 at 19:23 #

      Vi har nu ikke fået ret meget regn her og kunne godt bruge mere. Det er faktisk ganske glimrende at møde folk man snakker med her i levende live.

  4. Stegemüller maj 4, 2019 at 10:03 #

    Sikke en masse dejlige bileder. Blogtræf er så hyggelige. Jeg har været med en enkelt gang og havde en rigtig god dag – og det fremgår det så, at I også havde.

    • Jørgen maj 4, 2019 at 19:22 #

      Tak – ja, det var et par gode timer vi havde.

  5. Lene maj 4, 2019 at 11:57 #

    Sjovt som hukommelsen sorterer, så der nærmest ikke er hændt noget, når man ser tilbage på en uge.

    Det lyder til at have været en god dag, jeg håber at jeg en gang kan få det til at passe sammen med besøg hos mine børn

    • Jørgen maj 4, 2019 at 19:24 #

      Ja, det er sjovt at det er sådan – og måske også ganske glimrende.
      Det kunne være fint at møde dig ved lejlighed.

  6. Ellen maj 4, 2019 at 19:24 #

    ‘Overtegnede’, hehe 🙂
    Det var hyggeligt at se dig (og andre) igen, så jeg synes bestemt også, at vi skal gentage succesen med jævne mellemrum.

    • Jørgen maj 4, 2019 at 20:52 #

      Det med overtegnede har jeg set visse journalister bruge – og det passer glimrende til placeringen.

      Vi må se hvad der sker – ellers er en glimrende tur jo Vemmetofte Strand – Sibirien i en eller anden udformning.

  7. Farmer maj 5, 2019 at 21:12 #

    Det traf sig, at jeg måtte aflyse min planlagte deltagelse i træffet. Vi fik i den weekend vores 3-årige barnebarn på besøg, og den slags besøg rydder kalenderen.

    Jeg håber og satser på, at kunne deltage ved senere lejlighed. Initiativet er i al fald glimrende. Jeg har for år tilbage deltaget i forskellige blogtræf, og det har alle været gode og hyggelige sammenkomster.

    • Jørgen maj 10, 2019 at 21:00 #

      Sådan må det være.
      Det ville hyggeligt at træffe dig før eller siden.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Drives af WordPress. Designet af Woo Themes